Jaarlijkse huurverhoging 2020

De jaarlijkse huurverhoging gaat per 1 juli 2020 in. U heeft voor 1 mei hierover een brief ontvangen waarin de nieuwe huurprijs wordt gemeld. Openbaar Belang gebruikt een groot deel van deze inkomsten voor huurders voor wie betaalbaarheid een steeds groter probleem dreigt te worden.

We hebben hier drie maatwerk oplossingen voor. 

 
In een aantal gevallen is er de mogelijkheid om huurbevriezing of huurverlaging aan te vragen. Of u daarvoor in aanmerking komt, hangt af van 3 dingen:
- Hoeveel personen er op het adres ingeschreven staan
- Het (gezamenlijk) inkomen van de afgelopen 6 maanden van alle personen in uw huishouden. Het gaat om bruto bedragen. (Heeft u vanwege corona betalingsproblemen omdat u bijvoorbeeld als ZZP-er vanaf maart geen of minder werk heeft? Neemt u dan contact op met het team incasso.)
- De hoogte van uw netto huur (kale huur) per 1 juli 2020

1- en 2-persoonshuishoudens

3 of meer persoonshuishoudens

Let op, u heeft allerlei documenten digitaal nodig om de aanvraag te doen. Het mogen ook digitale foto’s van de bewijsstukken zijn. Het gaat om:• Een recent uittreksel Basis Registratie Personen (BRP)
Dit is op te vragen bij de gemeente Zwolle. Daarmee wordt aangetoond wie er op uw adres staat ingeschreven. Download eerst dit formulier van Openbaar Belang. Dit heeft u nodig bij het aanvragen van het uittreksel. Ga naar de website van de gemeente Zwolle. Hier kunt u een informatieverzoek indienen. Geef uw naam, telefoonnummer en e-mailadres door. Geef aan bij
'Waar gaat uw vraag over' -- Overig 
'Stel in het kort uw vraag' -- Graag vraag ik een gratis BRP aan
Als u vervolgens ons formulier upload, dan is de aanvraag gratis.

• Bewijsstukken inkomen, geldt voor alle inkomensontvangers boven de 18 jaar
- De definitieve aangifte inkomstenbelasting 2018 of een kopie of download van uw Jaaropgave 2019. Dit kunt u digitaal aanvragen via ‘Mijn Belastingdienst’. Of bel de BelastingTelefoon via 0800 – 0543.
- LET OP: Het inkomen van inwonenden boven de 23 jaar wordt volledig meegenomen. Het inkomen van inwonende kinderen die op 1 januari 2020 nog geen 23 jaar waren, telt tot een bedrag van € 20.450 niet mee. Dat wat erboven zit, telt wel mee.

• Bewijsstukken van recent inkomen, geldt voor alle inkomensontvangers boven de 18 jaar
- Om te controleren wat uw inkomen nu is vragen wij u ook om minimaal 2 salarisstroken/uitkeringsverklaringen van de laatste 6 maanden mee te sturen: minimaal de 1e en laatste maand van deze periode.

Zijn de documenten niet compleet? Dan kunnen we het verzoek niet in behandeling nemen. Ook kan het zijn dat als het niet helemaal duidelijk is, we u nog meer of andere documenten vragen.

 Mail het ingevulde formulier en de bijbehorende documenten naar info@openbaarbelang.nl. 
Heeft u een AOW-gerechtigde leeftijd en woont u in een relatief grote woning met 3 of meer slaapkamers? Overweegt u om naar een kleinere, passende woning van Openbaar belang te verhuizen? Maar ziet u op tegen de hogere huur of het gedoe? Neemt u dan per mail of telefonisch (038 45 67 222) contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 
Openbaar Belang biedt de VoorzieningenWijzer aan. U krijgt bezoek van een onafhankelijk medewerker van de VoorzieningenWijzer. Hij of zij probeert samen met u zoveel mogelijk financieel voordeel te halen. De gemiddeld behaalde besparing is € 500 per jaar. Interesse? Neemt u dan per mail of telefonisch (038 45 67 222) contact met ons op.

Heeft u nog vragen? Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.