Post

Belangrijk: U bepaalt zelf of u de post op papier of digitaal ontvangt.

Openbaar Belang wil zo veel mogelijk brieven digitaal versturen. Dit doen we om duurzamer te zijn. We gebruiken minder papier doordat de brief en de envelop niet meer nodig zijn. En een bijkomend voordeel is, dat dit ook geld bespaart. Ook willen we meer digitale dienstverlening bieden, door onder andere iDEAL te gebruiken voor betalingen. 

Wilt u de post digitaal?

Heeft u aangegeven dat u post van Openbaar Belang per e-mail wilt ontvangen? Dan sturen wij de post naar het door u opgegeven mailadres. Klopt uw mailadres niet meer? Stuur ons dan een mail vanaf het juiste mailadres. De post is ook altijd in Mijn Belang terug te vinden.

Wilt u de post op papier?

U wilt de post op papier blijven ontvangen? Dat kan.

  • Heeft u geen mailadres? Dan ontvangt u de post altijd op papier.
  • Heeft u een mailadres? Dan kunt u via Mijn Belang bij 'Mijn gegevens' uw communicatievoorkeur aangeven om de post op papier te ontvangen. Lukt het niet om dit via Mijn Belang te regelen? Stuur ons dan een mail en dan regelen wij het voor u.  

De meeste post van Openbaar Belang wordt via Postex verstuurd, zowel digitaal als op papier. De brieven die Postex voor ons verstuurt, hebben een voorblad met een code. Als u hieronder de code invult, dan kunt u het document ook digitaal bekijken.

Toch wisselen van papier naar digitaal?

Krijgt u de post nog op papier, maar u wilt dit aanpassen naar digitaal? Als u de code op het voorblad hierboven invult, kunt u

  • uw voorkeur voor digitale of papieren post wijzigen
  • uw post digitaal inzien en opslaan
  • eenvoudig betalen via iDEAL

Lukt dit niet, dan kunt u ons mailen of bellen via (038) 45 67 222.

Problemen om uw post digitaal te openen?

Kunt u onze post niet openen op uw computer of telefoon? Dat is heel vervelend. De oorzaak heeft vaak te maken met een verouderde internetbrowser.