De Tippe

Stadshagen bestaat 25 jaar en is nog volop in de groei. Daar komen de komende jaren nog zo’n 12.000 inwoners bij in de nieuwe buurten De Tippe en Breezicht. In opdracht van Openbaar Belang bouwt Plegt Vos 37 sociale huurwoningen in plandeel W2 in De Tippe. Het gaat om het middelste buurtschap van De Tippe, de Stedelijke Radialen. Door 5 verschillende typologieën ontstaat er veel variatie aan woningen binnen de bouwvelden.

Veel variatie
Er zijn in totaal 5 verschillende woningtypes ontworpen gericht op starters en gezinnen. De woningen beschikken over 1 tot en met 4 slaapkamers en hebben een tuin of dakterras. De verschillende typen woningen resulteren in een tijdloze architectuur op zowel woning- als blokniveau. De woningen passen goed bij onze doelgroepen.

Verborgen tuin
Het plandeel W2 wordt ontwikkeld tot een groen buurtschap. De buurt is zo gesitueerd dat er aan de binnenzijde van de woningen ruimte ontstaat. Hierdoor is er ruimte voor een binnentuin.

De rug-aan-rug-woningen zijn hier samengevoegd en de bergingen zijn geïntegreerd in de woningen. Zo is er de ruimte om het park te verbinden met de binnentuin. De toekomstige bewoners krijgen hierdoor twee tuinentrees naar een eigen verborgen tuin. Hier is het heerlijk vertoeven in de hangmat en is er plek voor een jaarlijkse barbecue. De aanwezige bomen zorgen voor natuurlijke koelte- en schaduwplekken tegen de hittestress en bevorderen tegelijkertijd de biodiversiteit.

Natuurinclusief bouwen
Natuurinclusiviteit is een belangrijk uitgangspunt voor deze wijk: groene sedumdaken op de bergingen, nestkasten, landschappelijke hagen en vogelflats nodigen diersoorten uit om hier te vertoeven. Daarnaast zorgt de beslotenheid van de binnentuin voor een veilige plek voor dieren. De dichte rand met vogelbosjes rondom de open binnentuin zorgt voor een schuilplaats voor de huismus. Kortom, een aantrekkelijk buurtschap voor mens en dier!

Interesse?
Schrijft u zich dan alvast in bij de Woningzoeker

Daarnaast is er in de Tippe ook ruimte voor co-creatie. Daarmee wordt bedoeld dat toekomstige bewoners samen gaan bouwen aan hun eigen buurt. Wij hebben de intentie om dat in ieder geval te gaan doen met Klein Wonen en met MMWZ. Klik op de linkjes voor meer informatie en voor aanmelding.