Eiken-/Iepenstraat (afgerond)

Openbaar Belang heeft de 28 woningen aan de Eiken-/Iepenstraat vernieuwbouwd.

Vernieuwbouwen

Na verschillende onderzoeken en bewonersavonden is in december 2017 het besluit genomen: we gaan de 28 woningen vernieuwbouwen. Ondertussen zijn de werkzaamheden klaar. Het was een zeer ingrijpende renovatie, waarbij de bewoners niet in hun woning konden blijven wonen.
Daarnaast is de voormalige beheerdersruimte omgebouwd tot een studio.

De werkzaamheden
De woningen hebben een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil gekregen. Daarvoor is de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst t.b.v. het opwekken van elektriciteit.
In de woning zijn ook verbeteringen doorgevoerd. Alle woningen hebben een nieuwe keuken en douche/toilet ruimte. Daarnaast hebben we aan de woningen op de begane grond een 2de slaapkamer toegevoegd. Verder is de meterkast vervangen en daarbij verdween de gasaansluiting. De bewoners koken vanaf heden dus op elektra. Een warmtepomp verwarmt de woning.

Voor de vernieuwbouw is een bijdrage in de huur gevraagd en doorgevoerd. De bijdrage wordt deels gecompenseerd door de lagere energielasten. Deze zijn verlaagd door:
• De uitstekende isolatie 
• De zonnepanelen die elektrische energie opwekken
• Het verwijderen van de gasaansluiting (waardoor het vastrecht is vervallen)
Naast de energiebesparing is ook het wooncomfort verbeterd door een gezonder binnenklimaat en zijn de technische gebreken verholpen.

De energielabels zijn ook sterk verbeterd. Deze zijn van E/F naar A++ gegaan.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in de periode van september 2019 t/m juni 2020.
Salverda bouw heeft het appartementencomplex in samenwerking met haar partners vernieuwd.

De woningen zijn allemaal verhuurd.