Huur opzeggen

U kunt de huur digitaal, via post, e-mail of per telefoon opzeggen. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is meestal een maand. De opzegtermijn staat in uw huurovereenkomst. Klik hier om, wanneer het u uitkomt, digitaal uw huur opzeggen.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik mijn huur op?

Algemeen

U kunt uw woning, garage en/of parkeerplaats opzeggen via het digitale formulier op onze website. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een brief sturen of een afspraak maken via (038) 45 67 222 om langs te komen.

Mijn echtgenoot/ geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Neemt u telefonisch contact met ons op via (038) 45 67 222. Dan overleggen we samen wat u kunt doen.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Neemt u telefonisch contact met ons op via (038) 45 67 222. Dan overleggen we samen wat u kunt doen.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Algemeen

Ja, de einddatum kan verzet worden als de woning nog niet is toegewezen aan de nieuwe huurder. Is de woning al verhuurd, dan kan het alleen met toestemming van de nieuwe huurder. Belt u ons via (038) 45 67 222.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Algemeen

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons via (038) 45 67 222..

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

U kunt dit doen via onze site. Bij het opzeggen moet u een kopie van akte van overlijden uploaden.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn is minimaal een kalendermaand. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. Soms is er een andere opzegtermijn, bijvoorbeeld na een woningruil of bij de huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is minimaal 1 maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan de 1e volgende werkdag. Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld na een woningruil of bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn staat altijd in de huurovereenkomst.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Algemeen

U ontvangt binnen een week een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. De sleutels van een parkeerplaats levert u uiterlijk op de laatste huurdag bij ons in. Bij een garage wordt er een afspraak gemaakt voor een eindcontrole. U kunt de sleutels dan afgeven aan de aanwezige buurtbeheerder.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier huuropzegging volledig in te vullen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren. Komt u er samen niet uit, dan kunt u de rechter om een uitspraak vragen.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Staat de huurovereenkomst op beide namen en heeft u een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier huuropzegging volledig in te vullen. In het formulier staat welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo, totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen. Dit doet u door het formulier huuropzegging in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen. Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.