Degene die bij mij inwoont verlaat de woning. Willen jullie dat weten?
Algemeen
Ja, wij ontvangen daarover graag bericht via e-mail of brief. Vermeld het adres en de naam van degene die vertrekt en de vertrekdatum.
Ja, wij ontvangen daarover graag bericht via e-mail of brief. Vermeld het adres en de naam van degene die vertrekt en de vertrekdatum.
Dit is in bepaalde situaties mogelijk. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de woonconsulente. Bel (038) 45 67 222 of stuur een mail.
Kinderen die bij hun ouders inwonen, kunnen volgens het huurrecht in principe geen medehuurder worden. Omdat kinderen op een bepaald moment uit huis gaan is de gezinssituatie niet duurzaam. Er is 1 uitzondering waarbij een kind eventueel medehuurder kan worden: Het kind is 35 jaar of ouder en woont onafgebroken bij zijn/haar ouders in en wil hier ook blijven wonen. Dit kunt u aantonen met een historisch uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie. Geldt deze uitzondering voor u? Dan kunt u het formulier medehuurderschap invullen.
De huurachterstand moet wel door u beiden afbetaald worden. Er kan wel een formulier voor het opzeggen van het eigen deel van de huur worden ingevuld door de vertrekkende bewoner. Echter, de vertrekkende huurder blijft wel verantwoordelijk voor de achterstand die is opgebouwd tot de opzegdatum. Neemt u contact op met de afdeling incasso via (038) 4567 209 of (038) 4567 225 om hierover afspraken te maken en/of een betaalregeling te treffen voor de huurachterstand. In het formulier staat welke papieren u verder mee moet sturen. De opzegtermijn is een maand.
Bent u getrouwd of geregistreerd partner en beide bij de gemeente ingeschreven op het adres van de huurovereenkomst? Dan bent u automatisch medehuurder. Wij willen hiervan graag op de hoogte worden gebracht.
Ja, dat kan als u minimaal 2 jaar samenwoont en bij de gemeente ingeschreven staat op het adres. Dit moet u aantonen met een uittreksel BRP (Burger Registratie Personen) . U moet een duurzame gemeenschappelijke huishouding voeren. Dit betekent dat uw relatie voor langere duur is. U betaalt de kosten voor uw huishouden gezamenlijk. U kunt dit aantonen met documenten, bijvoorbeeld een samenlevingscontract, gezamenlijke rekeningen of verzekeringen. Voldoet u aan deze eisen, dan kunt u het formulier medehuurder invullen.
Nee, medehuurderschap is geen nieuwe verhuring volgens de Europese wetgeving. Daarom mag het toetsingsinkomen van beide huurders hoger zijn dan de wettelijke grens van inkomensgrens laag.
Als u minimaal 2 jaar samenwoont en bij de gemeente ingeschreven staat op het adres. U deelt de kosten van de huishouding en u wilt in de toekomst blijven samenwonen. U kunt dit aantonen met documenten, bijvoorbeeld een samenlevingscontract, gezamenlijke rekeningen of verzekeringen.
Nee, dat kan niet. Aan het einde van de periode verlaat de onderhuurder de woning. Ook als u besluit niet meer zelf in de woning te wonen. Het is de verantwoordelijkheid van de onderhuurder om zelf te zorgen voor andere woonruimte.
Wij kunnen de huurovereenkomst op uw naam zetten als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Is dat niet het geval? Dan stellen wij als voorwaarde dat u minimaal 2 jaar een duurzaam gezamenlijke huishouding voerde. U kunt de aanvraag indienen door het formulier medehuurderschap in te vullen en aan ons te sturen. In het formulier leest u welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen. Voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden? Dan moet uw ex-partner de huur opzeggen en kunt u niet in de woning blijven wonen.