Openbaar Belang blijft woningen verduurzamen

Van Wijnen aan de slag bij 41 appartementen Sabangstraat


Openbaar Belang blijft inzetten op het verduurzamen van woningen. Voor de 41 appartementen aan de Sabangstraat is Van Wijnen ingeschakeld. Jolanda Comino directeur van Van Wijnen en Sjoerd Quint directeur bestuurder van Openbaar Belang hebben hun handtekeningen onder het contract gezet.

Duurzaamheidsmaatregelen
Van Wijnen is een ervaren partij die snel aan de slag kan gaan, vooral met duurzame maatregelen. Op de bovenste verdieping worden de schuine daken geïsoleerd. Op de begane grond worden de vloeren geïsoleerd. Ook komen er nieuwe voordeuren en overal wordt HR++ glas aangebracht.

Keuze voor bewoners
De bewoners kunnen kiezen om van het kookgas af te gaan. Kiest men daarvoor? Dan zorgen wij dat het gas wordt afgesloten. Dit scheelt de bewoner maandelijks ruim € 11 aan vastrecht. Ook het weghalen van de elektrische boiler scheelt de huurder geld. Daarvoor in de plaats komt een warmtepompboiler. Een andere keuze die we de bewoner voorleggen, is de kleur van het schilderwerk van de kozijnen, ramen en deuren.

Werkzaamheden
Van Wijnen richt deze week aan de Sabangstraat de bouwplaats in. Vanaf half april worden de werkzaamheden daadwerkelijk gestart. De bedoeling is dat de bewoners voor de zomer met meer comfort kunnen genieten van hun woning.