Pas op: Winterkou, stuifsneeuw en bevroren leidingen

We hebben te maken met echt winterweer met vorst en sneeuw. Heerlijk, maar dit kan ook leiden tot ongemakken in en om uw huis! Lees hier de tips om bevroren leidingen te voorkomen en wat te doen bij stuifsneeuw.

Wat kunt u doen bij bevroren leidingen?

Heeft u tijdens een vorstperiode geen water of blijven de radiatoren koud? Dan kan het zijn dat de leidingen bevroren zijn. Warmte is nodig om de bevroren leidingen weer te ontdooien. Hieronder leest u een aantal tips om de leidingen geleidelijk weer op te warmen en te ontdooien.

  • Verwarm de gehele woning
  • Zet de radiatoren open, ook in de ruimten die niet gebruikt worden 
  • Zet deuren open, denk hierbij ook aan uw keukenkastdeurtjes

Let op: we raden u niet aan om een leiding te föhnen. Hierdoor wordt de leiding te snel verwarmd en is de kans groot dat deze knapt.

Heeft u bovenstaande tips gebruikt en heeft u nog steeds geen water of blijven de radiatoren koud? Neem dan contact met ons op.

 

Tijdelijke overlast van stuifsneeuw

Tijdens dit extreme weer kunt u last hebben van tijdelijke overlast door stuifsneeuw in combinatie met een harde noordoostenwind. Hierdoor kan er sneeuw in uw woning komen: de sneeuw waait door elke kier naar binnen. Denk aan een ventilatiegaatje, rooster of brievenbus. Ook vindt stuifsneeuw zijn weg via dakramen, afvoerpijpen en dakpannen. Dit lijkt op een lekkage, maar dat is het meestal niet. Wij kunnen dit helaas niet verhelpen.

Wat kunt u zelf doen? 
Ook de komende dagen hebben we nog overlast van stuifsneeuw. Leg een handdoek neer en zorg ervoor dat uw inboedel niet nat wordt. Dek het goed af. 

Houd de overlast ook na dit extreme weer aan? Neem dan pas contact met ons op. 

We begrijpen dat sneeuw in de algemene toegangsruimte vervelend is. Helaas kunnen wij er op dit moment niets aan doen.