De Woningzoeker

Op zoek naar een nieuwe woning in de gemeente Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland of Zwolle? Dan begint u bij de Woningzoeker. De huurwoningen worden gezamenlijk aangeboden door de woningcorporaties uit de regio's; deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang, deltaWonen Kampen, Beter Wonen IJsselmuiden en Wetland Wonen.

Op www.dewoningzoeker.nl zoekt u op een eenvoudige manier naar o.a. huurwoningen, koopwoningen, parkeerplaatsen en bedrijfsruimtes. Ook vindt u meer informatie op deze site.

Veel gevraagd over De Woningzoeker

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

U houdt zelf uw gegevens actueel door in te loggen op De Woningzoeker. Het is belangrijk dat u uw gegevens actueel houdt en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning. Uw naam, geslacht, Burgerservicenummer en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Daarvoor kunt u ons bellen via (038) 45 67 222 of mailen. Dan passen wij dit voor u aan.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg?

Algemeen

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op de Woningzoeker ziet u bij de toegewezen woningen met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen. In de spoedmodule is inschrijfduur niet bepalend. Daarin wordt geloot en maakt iedereen evenveel kans. Kijk op de Woningzoeker voor meer informatie.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het wachtwoord kunt u zelf opvragen via de Woningzoeker. Voor de inlognaam kunt u ons bellen via (038) 45 67 222 of mailen.  

Ik heb de verlengingskosten betaald met een eenmalige machtiging, maar het is niet afgeschreven. Hoe komt dat?

Algemeen

Uw betaling wordt niet direct afgeschreven. Dit kan enkele weken duren. U kunt in de tussentijd gewoon reageren op woningen.

Ik zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Via de Woningzoeker schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'inschrijven' klikt u op het inschrijfformulier. Op de site van De Woningzoeker zijn de inschrijf- en jaarlijkse kosten te vinden. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen. Lukt dat niet, bel dan met ons via (038) 45 67 222 of maak een afsrpaak bij ons op kantoor aan de Binnengasthuisstraat 1.

Mijn partner is overleden, de inschrijving bij de Woningzoeker staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

Algemeen

Gecondoleerd met uw verlies. U kunt dit regelen via de website van de Woningzoeker.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Algemeen

Het uittreksel kunt u opvragen bij de gemeente waar u op dit moment staat ingeschreven. Of u maakt zelf een uitdraai van uw adreshistorie via Mijn Overheid. Het uittreksel mag niet ouder zijn dan 1 maand.

Ik heb medische beperkingen en moet naar een aangepaste woning. Hoe regel ik dat?

Algemeen

In Zwolle zoekt het Sociaal Wijkteam zelf een passende Wmo kandidaat bij een aangepaste woning.

Wat is een zoekprofiel bij de Woningzoeker?

Algemeen

Met een zoekprofiel geeft u aan wat voor woning u zoekt. U kunt aangeven of u een tipbericht wilt ontvangen. U krijgt dan een e-mail als er een woning die voldoet aan uw zoekprofiel in de Woningzoeker staat.

Wat zijn vrije sectorwoningen?

Algemeen

Vrij sector woningen zijn er voor huishoudens met een inkomen vanaf de inkomensgrens. Voor deze woningen kunt u geen huurtoeslag aanvragen. Reageren kan via de Woningzoeker.

Ik huur een woning van jullie. Wat zijn de gevolgen van passend toewijzen voor mij?

Algemeen

Voor u verandert er niets. Passend toewijzen geldt alleen voor nieuwe verhuringen. Gaat u op zoek naar een andere woning? Dan krijgt u te maken met passend toewijzen.

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. U kunt via uw DigiD op Mijn Belastingdienst.nl inloggen en een inkomensverklaring printen. U kunt deze kosteloos opvragen bij de Belastingdienst via 0800 - 0543. Houd uw BSN-nummer en dat van uw meeverhuizenden bij de hand. De inkomensverklaring verstuurt de Belastingdienst binnen 5 dagen. Let op, heeft u geen inkomensverklaring dan wijzen we u geen woning toe.

Welke woningen worden er via de bemiddelingsmodule verhuurd?

Algemeen

Gemeenten verplichten woningcorporaties om jaarlijks een vastgesteld aantal huurwoningen beschikbaar te stellen voor bijzondere doelgroepen. Het gaat dan om clienten uit bepaalde zorginstellingen en om asielzoekers met een verblijfsdocument (taakstelling). U kunt in de verantwoording bij de Woningzoeker zien dat de toewijzing via de bemiddelingsmodule gegaan is.