Taxatierapport

Voor de verkoop van een woning laten wij een taxatierapport opstellen door een onafhankelijke taxtateur. Dit is een objectieve waardebepaling van het onroerend goed. De taxatiewaarde bepaalt de vraagprijs van de woning. De taxatie wordt gedaan door een andere makelaar dan onze verkopende makelaar. Het taxatierapport is een jaar geldig.

Veel gevraagd over Taxatierapport

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Wij kunnen voor u nakijken of uw woning geselecteerd is voor verkoop. Neem hiervoor contact met ons op via (038) 45 67 222. Als uw woning in de verkoop gaat, dan krijgt u daar als eerste een brief over.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.

Kan ik een bouwtekening/plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Die kunnen wij in meeste gevallen voor u regelen. U kunt daarvoor een mailtje sturen of bellen naar (038) 45 67 222.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

U kunt met ons contact opnemen om te informeren of uw woning geselecteerd is voor verkoop. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u contact opnemen met onze makelaar. Dit is Edwin van Vilsteren Makelaars. Het telefoonnummer is (038) 460 76 90. De makelaar begeleidt u dan verder.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

U mag gewoon blijven wonen/huren zo lang u dat wilt. U blijft uw woning gewoon huren.

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Stel uw vraag via de mail. Binnen twee werkdagen reageren wij. Ook kunt u bellen met (038) 45 67 222.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Als u als huurder uw huurwoning koopt, dan is de prijs niet onderhandelbaar. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijke taxateur voor ons op. U betaalt een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde.
Wordt een woning van ons via Funda verkocht, dan hanteren we ook een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde. U kunt met de verkopende makelaar hierover in gesprek gaan.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen. Om de paar jaar bepalen we op basis van onder andere marktonderzoek en financiële analyses/overheidsmaatregelen welke woningen wij verkopen en in de verkoopselectie zit. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Als wij koopwoningen hebben, dan staan deze op op Funda en we twitteren er over.

Wat houdt de voorrangsregeling in als ik als huurder een huurwoning van Openbaar Belang koop?

Zodra Openbaar Belang een huurwoning te koop aanbiedt, komt deze via Edwin van Vilsteren Makelaars op Funda. U als huurder van Openbaar Belang kan de woning met voorrang tegen de vraagprijs kopen. Lees hier meer over deze regeling.